Ré ZEN-DO

Légy üdvözölve a ZEN-DO Barátok Köre honlapján

A Zen-Do nyári tábora

A Ré Alapító Nagymester vezette tábor évente egy alkalommal kerül megrendezésre immár több, mint 31 éve. Ré Mester minden évben, általában augusztus hónapban visszavonul a Köveskáli Ré Zen-Do kolostorba. Gyakorol és meditál, csendben szemlélődik, feltöltődik szellemi-fizikai energiával és TANÍT. TANÍT önzetlenül minden ellenszolgáltatás nélkül.

Az erdő, a mező, a szabad ég, a csillagos éjszakák, a nyílt víz barátunk ezen időszakban. Laza, 18 órás foglalkozás naponta. A kard, a bot, az íj, a lőfegyverek, a Zen könyvtár, a Dojo, a kolostor, az éjszakai őrség, a 24 órás full-contact támadások lehetősége misztikussá varázsolják e nemes napokat.

Barátságos étteremben az étkezések öröme (reggeli, ebéd, vacsora) nagyon nagy erőt ad az életben maradáshoz. Soha sehol nem megvehető, sehol nem megszerezhető élmény, haladás és egészséges pihenés a jutalmunk. A sátorozás, az esti tábortüzek, a Mester által adott különleges egyéni feladatok varázslatos élményeket nyújtanak.

Az edzőtábort diplomaosztó ceremóniával zárjuk 1000 éves Japán tradíció szerint a kolostorban. Ezen a gyönyörű napon az egész évi munka és a tábori időszak alatt mutatott teljesítmény kerül kiértékelésre, és a tudásszintnek megfelelő övfokozat kerül a Ré Zen-Do és Shobukai nemzetközi diplomába. De mint tudjuk, nem az számít, hogy ki milyen színű övet visel, egyedül csak a készséggé fejlesztett tudás számít.

CSAK A TUDÁS SZÁMÍT!

Mesterünk időnként fehér övet köt fel, hogy mutassa a tanítványoknak, az örök kezdők szelleme (a kisgyermek felfedező öröme) legyen veled, maradj szellemileg nyitott!

--------

powered by QWE